Publicitat
Comarca

La Fira de l’Oli d’Ullastrell, demà

Torna la Festa i Fira de l’Oli d’Ullastrell, que arriba a la seva novena edició, amb la mateixa finalitat que el primer dia: valorar i difondre l’oli que es produeix al municipi. La proposta estrella del programa es portarà a terme diumenge, amb la Fira de l’Oli, que aglutinarà una trentena de parades de productes relacionats amb l’oli d’oliva, mentre que demà es durà el concurs de tast. Aquestes són les activitats més destacades d’un programa que es perllongarà fins diumenge.

En aquesta edició, hi ha una novetat molt interessant: per primer cop, a la Fira de l’Oli es vendran oliveres de la varietat becaruda, autòctona del Vallès Occidental i el Baix Llobregat. Les posarà a la venda a la seva parada l’Associació de Productors d’Oli d’Ullastrell.

Aquests exemplars són fruït d’un projecte engegat per l’entitat fa uns quatre anys per recuperar aquesta variant d’olivera al municipi (ara predomina l’arbequina, també autòctona del poble). Des de llavors, s’han anat plantant esqueixos en diferents etapes -tasca a càrrec de socis de l’entitat-, que ara ja s’han convertit en petites oliveres. Diumenge es podran comprar a la Fira de l’Oli d’Ullastrell.

La fira, en la plaça de Joan Montmany, s’iniciarà a les deu del matí i inclou visites al Molí d’Oli del Celler d’Ullastrell; una escudellada a càrrec dels Geganters d’Ullastrell; servei de bar; i una calçotada amb Els Festucs.

Deliberació popular
El mateix diumenge també hi haurà un concurs de llançament de pinyols d’oliva (onze del matí); una actuació infantil, amb l’espectacle “Batibull de l’oli”, a càrrec de la companyia DeParranda (dotze del migdia), i el lliurament de premis del concurs de tast d’oli que es fa demà, activitat amb la qual es clausurarà el programa.

Precisament, el concurs de tast d’oli és una altra activitat destacada. Es farà al Casal Cultural mitjançant deliberació popular després de fer els tasts a cegues. Abans, però, s’inaugurarà de forma oficial la Festa i Fira de l’Oli. Serà a partir de dos quarts de nou de la tarda i l’acte estarà amenitzat per l’actor i humorista Carles Xuriguera. Intervindran en els parlaments el director dels Serveis Territorials a Barcelona del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Josep Pena, i l’alcalde d’Ullastrell, Jaume Puig.

També demà, a partir de dos quarts de cinc de la tarda, hi haurà un berenar popular amb pa amb oli i sucre davant de l’Escola Serralavela.

Passejada popular
Per avui dijous s’ha programat la xerrada “Maneig agroecològic de l’olivera tradicional al Vallès”, amb Ferran Contreras, de l’Associació de Defensa Vegetal (19.30 h al Casal Cultural.

Dissabte al matí hi haurà una passejada popular pels volts d’Ullastrell de la mà del Grup de Muntanya (deu del matí), i a la tarda una xerrada organitzada per la Farmàcia Avilés (la farmàcia del poble) sobre els efectes de l’oli d’oliva a la pell (set de la tarda al Casal Cultural). El bar del mateix equipament acollirà a les nou de la nit un concert d’Alderaan, duo compost per Josep Rodó (guitarra) i Olga Pareja (veu).

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top