Publicitat
Comarca

Les ocupacions i els robatoris desperten l’alarma a Rellinars

Dilluns, a un veí de Rellinars una parella amb un fill petit li van entrar a casa seva -on encara no hi viu perquè se l’està fent-, li van canviar el pany i es van quedar dins. Fins i tot, la parella va trucar una empresa d’electricitat perquè li “punxés” la llum del carrer. No van ser-hi gaire temps perquè el propietari, aprofitant un moment en què no hi eren -la col·laboració dels veïns va ser fonamental per assabentar-se’n-, va tornar a l’habitatge. Sembla que els “nous inquilins” no hi eren perquè ja havien marxat en saber-se descoberts pel veïnat. Però no se’n van anar amb les mans buides. Es van endur una estufa valorada en més de mil euros i… la porta d’entrada de la casa.

El succés ho explicava ahir una veïna a aquest diari com a exemple de l’onada d’ocupacions i, en menor mesura, almenys d’unes setmanes cap aquí, robatoris que pateix el municipi.

Amb branques
Els ocupes, que a Rellinars tenen un bon caldo de cultiu amb les segones residències i les cases buides en mans dels bancs, actuen de manera molt ben organitzada, la qual cosa fa pensar que no es tracta d’ocupes aïllats, sinó de grups delictius que saben el que fan. És aquest el motiu pel qual apareixen cases marcades amb branques (com la de la fotografia que acompanya la notícia) i amb els comptadors de la llum oberts després de ser rebentats (per saber si hi ha activitat dins l’habitatge).

Explicava ahir una veïna -que va qualificar de “molt greu” el que està passant- que des de dimarts han començat a funcionar patrulles veïnals de vigilància i que “cada dia hem trobat almenys cinc cases marcades”. “El primer que fem -afegia- és fer una foto, trucar a Mossos, treure la branca de la façana i posar-nos en contacte amb l’Ajuntament perquè avisi el propietari”.

I és que els veïns s’han començat a organitzar per fer front a la situació a través principalment de grups de whatspp, sense per això deixar de col·laborar amb Mossos, a qui truquen cada cop que veuen quelcom sospitós. Hi ha diferents grups de whatsapp, entre ells “Robatoris i ocupacions Rellinars” i “Helping Rellinars” (aquest segon és més genèric, encara que d’un temps cap aquí també es pengen avisos de robatoris i ocupacions).

Amb relació als robatoris, a finals del passat novembre va haver-hi sis en un mateix dia, en un marge de dues hores, als quals s’ha de sumar l’ocupació-robatori de dilluns. A l’Ajuntament no li consta que hi hagi hagut més robatoris des de llavors, però sí ocupacions.

Els residents estan pendents de mantenir un parell de reunions amb Mossos aviat, per saber, amb xifres, quina és la situació real i per esbrinar “què podem fer i què no com a veïns” davant la problemàtica, en referència a les patrulles de vigilància, explicava ahir una veïna. Una altra senzillament sol·licitava una major presència dels Mossos d’Esquadra al municipi com a mesura dissuasiva.

Contacte permanent
Fonts municipals van reconèixer ahir que el problema “és greu”, encara que també van demanar “no crear més alarma de la necessària”. Les mateixes fonts van voler transmetre dues idees. La primera: “La situació és preocupant, però no més que a qualsevol municipi dels voltants, ja que no es tracta d’un fet (els robatoris i les ocupacions) aïllat que només afecti Rellinars”. I la segona: “Des de l’Ajuntament fem tot el que podem fer i estem en contacte permanent amb Mossos”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top