Publicitat
Comarca

Onada de robatoris a Ullastrell, amb vuit la setmana passada

A l’onada de robatoris en habitatges que recentment han patit municipis com Vacarisses o Rellinars -sense comptabilitzar Matadepera i Sant Cugat, que arrosseguen aquesta xacra des de fa temps- se suma ara Ullastrell, on s’ha disparat l’alarma entre els veïns. La setmana passada, la població va patir vuit robatoris, dels quals cinc es van produir en un sol dia (dissabte a la tarda). D’aquests vuit robatoris, cinc es van cometre al nucli urbà, dos a Ca n’Amat-La Vall i un a l’Escola Serralavella. Els veïns, és clar, estan nerviosos.

Davant aquesta situació, l’alcalde, Jaume Puig, es va reunir dilluns d’urgència amb el cap de l’Àrea Bàsica de Terrassa (ABT) dels Mossos d’Esquadra, Jesús Requena, a qui va transmetre la inquietud veïnal i la impotència del Consistori per fer front a la problemàtica. “Som un consistori petit i tenim els recursos que tenim, que són pocs”, reflexionava ahir Puig, qui recordava que el municipi no disposa de Policia Local. “Com a ajuntament només tenim tres vigilants i un està de baixa”, concretava.

Punt àlgid
En qualsevol cas, en la trobada amb Mossos d’Esquadra es va acordar mantenir la màxima coordinació policial entre l’Ajuntament i la policia catalana; garantir al màxim el traspàs d’informació; l’augment de la presència i la vigilància policial i portar a terme una xerrada d’autoprotecció de les propietats per als veïns.

Tanmateix, Ajuntament i Mossos demanem al veïnat la seva col·laboració -que ja es dóna, afirma Puig- i que contacti amb el 112 davant de situacions, persones o vehicles sospitosos.

L’alcalde va explicar ahir que aquesta situació es va començar a donar el setembre passat, després de “vint-i-dos mesos molt tranquils”, període que va començar coincidint amb la instal·lació de càmeres de vigilàncies a les tres entrades del poble. De fet, durant aquests gairebé dos anys no s’han produït més de dos o tres robatoris a domicilis, segons Puig.

Però el mes de setembre passat la situació va canviar i van tornar els robatoris a habitatges, arribant al seu punt àlgid la setmana passada, amb vuit.

“Els veïns estan alterats i és del tot comprensible”, es va solidaritzar ahir Puig, qui els hi va demanar “calma, potenciar les mesures d’autoprotecció, estar atents i confiar en la policia”, a més de continuar col·laborant amb Mossos i Ajuntament.

Aquest episodi de robatoris va portar ahir a l’alcalde d’Ullastrell a fer una reflexió crítica en afirmar que “som un poble petit i amb pocs mitjans, i no deixa de ser injust que no tinguem policia local, mentre que els municipis dels voltants sí que en tenen, el que suposa un greuge comparatiu”.

“Solidaritat entre municipis”
I va continuar: “Per aquest motiu, seria bo que cossos policials de poblacions veïnes patrullessin també per Ullastrell, a banda dels Mossos d’Esquadra, i ho dic apel·lant a la solidaritat entre municipis. És un tema que m’agradaria tractar amb les poblacions del voltant”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top