Publicitat
Comarca

Nou protocol de violències sexuals a Castellbisbal

Publicitat

Castellbisbal disposa ja del seu primer Protocol municipal sobre violències sexuals i LGTBIfòbiques a l’espai públic i contextos d’oci. El document es va aprovar per unanimitat en el ple del mes de maig i ara esdevé una guia d’actuació per prevenir les violències sexuals a la vegada que estableix mesures de prevenció i detecció i defineix canals per acompanyar les víctimes en el procés de desvictimització, recuperació i reparació de tot el dany sofert.

El protocol ha estat una iniciativa impulsada per les regidories de Joventut i de Polítiques d’Igualtat, però la redacció del document ha estat totalment transversal i ha comptat amb la participació de personal tècnic de totes les àrees de l’Ajuntament, d’entitats locals i de veïns i veïnes del poble que hi han fet aportacions a títol individual.

Entre les actuacions que s’impulsaran pròximament, destaquen accions de formació i sensibilització al personal municipal i també al personal de monitoratge i de suport als casals d’estiu; una formació que es preveu fer extensiva a entitats i col·lectius que formen part important de la programació i la vida cultural a l’espai públic. En tots els casos, l’objectiu serà aconseguir que tothom incorpori la mirada de gènere en el seu dia a dia.

Publicitat
To Top