Publicitat
Comarca

L’Ajuntament d’Ullastrell reclama la reobertura del consultori mèdic local

El Consistori va enviar una carta a la Generalitat i a la Mútua de Terrassa reclamant les condicions prèvies a la Covid-19

Abans de la pandèmia el consultori local d’Ullastrell estava obert quatre hores al dia amb presència d’un metge de família, una infermera i un administratiu. A causa de la Covid-19, va estar tancat durant set mesos des del març fins l’octubre del 2020. Actualment, el consultori ofereix servei durant dos dies a la setmana: quatre hores el dilluns al matí i quatre hores dijous a la tarda i han reduït la plantilla, compten amb una infermera i un administratiu.

L’alcalde del municipi, Jaume Puig, i la regidora de Salut, Anna Bigordà, van enviar el 8 de juliol una carta als diversos estaments competents de la Generalitat i als responsables de la MútuaTerrassa, reclamant l’obertura del consultori local amb les mateixes condicions prèvies a la pandèmia.

Per poder rebre assistència mèdica, els veïns d’Ullastrell, que en són més de 2.100, s’han de desplaçar 8 quilòmetres en vehicle privat o en transport públic i afecta sobretot a la gent gran.

Malestar general
A la carta exposen que “no té massa sentit que es puguin realitzar festivals de música multitudinaris o s’hagin reobert molts d’altres serveis mentre la pandèmia segueix essent l’argument principal de l’administració per mantenir tancat el nostre consultori. No pot ser de cap manera que la pèrdua excepcional de serveis passin a ser normalitzats”.

El malestar al municipi es manifesta des de diferents sectors. S’ha creat la Plataforma en defensa del CAP, que ha estat recollint signatures, fent reclamacions i accions diverses. També s’ha creat una comissió de seguiment de la situació del consultori mèdic a Ullastrell formada per diversos representants dels col·lectius més afectats.

A més, durant el ple de l’Ajuntament del passat 30 de juny es va aprovar per unanimitat una moció on es reclama als òrgans competents la reobertura i el retorn dels serveis mèdics. D’aquesta manera, l’Ajuntament defensa que “Ullastrell no es mereix ser menys que altres pobles, i el seu veïnat es mereix tot el respecte i atenció possibles, cosa que actualment no s’està complint”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
L’Ajuntament d’Ullastrell reclama la reobertura del consultori mèdic local
To Top