Publicitat
Comarca

Acord per a la implantació de busos elèctrics a la línia de Can Sant Joan

Està previst que els nous busos estiguin en circulació la primavera vinent

Es van fer les primeres proves amb un dels busos elèctrics a la línia Olesa-Esparreguera / FGC

La connexió d’autobús entre l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de Sant Joan, situada a Sant Cugat del Vallès, amb el polígon Can Sant Joan, serà de les primeres a ser substituïdes amb autobusos elèctrics.

Es reemplaçaran els actuals vehicles dièsel, que són tres articulats de 18 metres i un de 15 metres, per quatre autobusos elèctrics articulats de 18 metres. Aquesta línia és operada per Marfina Bus i té una demanda anual de 436.000 viatges, segons dades de l’any 2019.

En el sistema d’alimentació elèctrica dels vehicles, s’instal·larà un punt de càrrega ultraràpida a l’exterior de l’estació de Sant Joan, per tal de poder aprofitar el moment en què el bus espera els viatgers. A més, FGC subministrarà l’energia elèctrica comprada en alta i transformada amb una disponibilitat immediata.

Aquesta actuació forma part de la política de descarbonització de la mobilitat que impulsa el Govern, i que està integrada en el Compromís d’Acció Climàtica i de l’Estratègia 10/30 d’FGC, alineats amb l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.

D’aquesta manera, el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, a través de la Direcció General de Transports i Mobilitat, i Ferrocarrils han signat els primers acords amb les empreses concessionàries d’autobús per a la substitució de l’actual flota. També es farà aquest primer pas amb substitucions a l’estació d’Olesa. Aquí la línia arriba fins a Esparreguera.

Mercè Rius, directora general de Transports i Mobilitat, destaca que a Catalunya “un 30% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle són degudes al transport terrestre i, per tant, és un dels camps en els quals s’ha de treballar més intensament”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Acord per a la implantació de busos elèctrics a la línia de Can Sant Joan
To Top