Publicitat
Comarca

Viladecavalls ja disposa d’una caldera de biomassa

Publicitat

S’ha instal·lat una caldera de biomassa per donar servei de calefacció als edificis de l’escola Rosella i l’Escola Municipal de Música Pau Casals de Viladecavalls. L’actuació s’ha dut a terme durant els mesos de juliol i agost i consisteix en una caldera de 300 kW i una xarxa de distribució de canonada pre aïllada d’uns 320 metres.

Segons informa el Consistori es preveu que la caldera subministri una energia tèrmica anual de 431.000 kWh, que és equivalent a un consum d’unes 94,6 tones d’estella forestal de pi. Així mateix, s’evitaran 64,5 tones d’emissions de CO2 anuals, equivalent al consum anual mig de calefacció de 30 llars.

La caldera de biomassa està ubicada dins un mòdul prefabricat, annex a una sitja de combustible estella amb una capacitat de 53 metres cúbics, que permetrà una autonomia d’unes 3 setmanes en temporada d’hivern.

L’estella que s’utilitzarà, serà provinent dels boscos de la comarca i serà subministrada per la central estelladora que gestiona el Consell Comarcal del Vallès Occidental, on l’Ajuntament hi té un conveni de subministrament signat.

Publicitat

La biomassa és una energia renovable. No esgota els recursos naturals i, encara que emet CO2 en la seva combustió, és equivalent al que l’arbre ha absorbit durant la seva vida, més l’evitat en la seva mort i posterior composició.

Des de l’Ajuntament indiquen que amb l’ús de la biomassa s’aconsegueix “afavorir la prevenció d’incendis amb una gestió forestal sostenible dels boscos de l’entorn, reduir les emissions de CO2 associades a l’ús de gas natural que es feia servir fins ara en substitució de la biomassa i generar llocs de treball de proximitat, gràcies a la gestió i transformació de la biomassa”.

El cost total ha sigut de 279.082 euros. S’han rebut ajudes econòmiques de 112.164 euros per part del Pla Únic de Serveis de Catalunya i de 108.083 euros de l’Institut per la Diversificació i Estalvi de l’Energia i el Fons de Desenvolupament Regional Europeu. La resta de finançament ha anat a càrrec de l’Ajuntament.

Publicitat
Viladecavalls ja disposa d’una caldera de biomassa
To Top