Publicitat
Comarca

Sant Cugat s’ofereix per acollir persones refugiades de l’Afganistan

Aristoy fa una crida a la ciutadania santcugatenca que tingui una habitació o un habitatge lliure

Amb l’arribada d’Afganistan a Kabul i la presa de poder, molts afganesos volen marxar del país / EFE
Publicitat

Davant la situació que està vivint actualment l’Afganistan, amb l’arribada dels talibans a Kabul i la presa del poder, la regidora de ciutadania de Sant Cugat, Gemma Aristoy, ha expressat al Comitè Català d’Ajuda a les Persones Refugiades la voluntat que té la ciutat per acollir persones refugiades afganeses.

Actualment, els talibans ja han aconseguit el control total d’aquest territori i s’està produint una amenaça de vulneració dels Drets Humans, especialment envers les dones i els col·lectius LGTBI+.

Per tal que sigui possible l’acollida de refugiats d’Afganistan, el Govern de la Generalitat ha demanat, recentment, l’aprovació de la protecció internacional a l’Estat, que és qui en té la competència. Així, els afganesos que sentin amenaçada la seva integritat o la seva vida podran abandonar el seu país i arribar a Catalunya.

De moment, Sant Cugat, com els diferents municipis de Catalunya que tenen la voluntat d’acollir, està a l’espera que el govern estatal determini com actuarà davant de la crisi a l’Afganistan, i de les indicacions de la conselleria d’Igualtat i feminismes.

Per això mateix, de moment, Aristoy fa una crida a la ciutadania santcugatenca que tingui una habitació o un habitatge lliure, perquè es posi en contacte amb Refugees Welcome, que és l’ONG amb qui l’Ajuntament del municipi té un acord de col·laboració per gestionar l’arribada de refugiats a la ciutat.

“No ens podem quedar de braços plegats davant la situació que viuen els refugiats d’arreu del món, i ara especialment en el cas d’Afganistan”, assegura la regidora de ciutadania, afegint que “per això ens oferim per acollir refugiats i seguim preparant-nos com a ciutat per atendre les persones que fugen de la vulneració dels seus drets”.

Una ciutat refugi

Sant Cugat, arran d’una moció aprovada l’any 2015, és una ciutat refugi. El juliol de 2019 l’equip de govern va començar a treballar amb les entitats que acullen les persones obligades a desplaçar-se, com ara Refugees Welcome. També va iniciar contacte amb la Fundació MigraStudium.

Al mateix temps, asseguren que s’ha intensificat la relació, l’assessorament i la tasca d’acollida amb la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, que defensa el dret a l’asil i els drets dels refugiats i migrants.

Publicitat
Sant Cugat s’ofereix per acollir persones refugiades de l’Afganistan
To Top