Publicitat
Comarca

Llum verda al projecte per a la coberta central de la plaça de Salvador Allende de Rubí

L’Ajuntament també ha aprovat la reparació de l’avinguda d’Antoni Gaudí amb un cost de 3 milions

El projecte per cobrir la plaça de Salvador Allende té un pressupost de 376.000 euros
Publicitat

El ple municipal de Rubí va donar llum verda el passat dijous al projecte executiu per a la remodelació del carrer de Cadmo, al projecte de reparació i adequació de l’avinguda d’Antoni Gaudí i al projecte per a la coberta central de la plaça de Salvador Allende.

La remodelació del carrer Cadmo anirà a càrrec de Basterrechea Tejada, Arquitectes amb un pressupost d’execució 452.488,09 euros i s’ha aprovat per unanimitat.

L’adequació de l’avinguda de Gaudí afectarà el tram comprès entre el carrer de Domènec i Muntaner i la riera de Rubí i als carrers Domènec i Muntaner, Emili Solà i Cortés, Josep Maria Jujol i Gibert, Francesc Puig i Gairalt i Cèsar Martinell i Brunet. El projecte aprovat unànimement ha estat redactat per EIPO S.L. amb un pressupost de 3.346.158,93 euros.

L’arquitecte Rafael Pérez Moreno ha redactat el projecte de la coberta de la plaça Salvador Allende que s’ha aprovat amb un pressupost d’execució de 376.281,96 euros. Va tirar endavant amb els vots a favor del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), En Comú Podem Rubí (ECP) i l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP). Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) hi ha votat en contra i Ciutadans – Partido de la Ciudadanía (Cs) i Veïns per Rubí (VR) s’hi van abstenir.

Ordenança de residus
El ple també va aprovar per unanimitat la nova ordenança reguladora de la prevenció i gestió dels residus municipals. La norma incideix especialment en la prevenció i la reducció de residus, la reutilització dels recursos i la recollida selectiva, establint drets i obligacions en aquesta matèria tot aplicant el principi de responsabilitat dels productors i posseïdors de residus. El servei gestiona 34.000 tones anuals de residus i vetlla per la neteja dels 282 quilòmetres de carrer i dels 211 parcs i jardins de què disposa Rubí.

La nova ordenança tipifica de manera específica males pràctiques que dificulten la bona gestió, incidint especialment en les conductes incíviques i vandàliques amb un règim clar de sancions que permetrà perseguir millor l’incivisme.

D’altra banda, en aquest ple municipal ordinari, Elena Montesinos Pujante va prendre possessió com a regidora d’En Comú Podem Rubí. D’aquesta manera, Montesinos Pujante prenia el relleu dins del grup municipal de Pau Navarro Cano.

Publicitat
Llum verda al projecte per a la coberta central de la plaça de Salvador Allende de Rubí
To Top