Publicitat
Comarca

Canvien 139 llumeneres per LED a Ullastrell

Amb aquesta actualització de l’enllumenat públic, l’Ajuntament pretén tenir un estalvi en consum elèctric

Les tasques de substitució de les llumeneres
Publicitat

L’Ajuntament d’Ullastrell ha iniciat aquesta setmana els treballs del canvi de llumeneres actuals (color taronja) a llums LED. En contret, es canvien 139 llumeneres als barris de l’església-sardà-ridameia, la zona de l’avinguda de la verge de Montserrat-Nou-Irurita-camí de les monges i també tot el tram urbà de les carreteres BV1202/03.

El pressupost de la compra i la col·locació és de 26.065,48 euros. Segons fonts municipals, aquesta actuació suposarà una actualització de la infraestructura de l’enllumenat públic així com “un gran estalvi de consum per a les arques públiques del consistori”. A més, se segueix així amb el procés de canvi de llumeneres iniciat fa uns anys on es van canviar barris com Ca n’Amat i La vall i la zona de Cal Jep. Quedaran encara alguns carrers que es canviaran en propers exercicis.

Publicitat

L’Ajuntament ha avisat que els treballs de col·locació poden comportar talls puntuals de carrers del nucli urbà. Aquesta acció és també una acció mediambiental per tenir menys consum elèctric que se suma a moltes d’altres accions a favor de la reducció del consum d’energia o de potenciació d’energies renovables com la biomassa a l’escola, llar d’infants i escola Vella, les fotovoltaiques a l’escola Serralavella i l’Ajuntament.

Mur de la pujada dels Roldons
D’altra banda, aquest divendres es van iniciar les obres de reforma de part del mur de la pujada anomenada dels Roldons, que se situa entre el carrer Serra i la plaça del Comunidor. Es preveu que les obres provoquin talls de circulació. El consistori recomana als veïns que utilitzin el carrer Assumpció per accedir, mentrestant, a la plaça de l’església o al parc del Turó del Rector.

Publicitat
To Top