Publicitat
Comarca

Rubí congela els impostos per al 2022

De cara a l’any 2022, es tornaran a oferir beneficis fiscals

L’Ajuntament de Rubí ha aprovat no augmentar les diferents taxes de cara a l’any vinent

El Ple de l’Ajuntament de Rubí ha aprovat, de manera provisional, les ordenances fiscals i preus públics per a l’any 2022 amb els vots favorables de l’equip de govern, integrat pel PSC I En Comú Podem, i les abstencions d’ERC, Ciutadans, Veïns per Rubí i l’AUP). A grans trets, els impostos mantenen la pressió fiscal, es tornen a oferir diversos beneficis fiscals, en línies generals les taxes municipals conserven les quotes i s’incorporen diverses modificacions en determinats preus públics.

Pel que fa als impostos, no s’ha aplicat cap increment en el tipus impositiu: l’Impost sobre béns immobles (IBI), l’Impost sobre activitats econòmiques (IAE), l’Impost sobre vehicles de tracció mecànica (IVTM), l’Impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO) i l’Impost d’increment de valor de terrenys de naturalesa urbana (plusvàlua) es mantenen per a l’any 2022.

Tipus impositiu
El tipus impositiu de l’IBI es manté en un 0,677, el més baix des de fa més de 30 anys, només un 0,0459 per sobre de la mitjana de la comarca. El rebut mitjà d’aquest impost a la ciutat és de 487,31 euros (l’any 2020 era de 492,04), gairebé 75 euros per sota de la mitjana de la comarca (60 euros l’any 2020). Es mantenen beneficis fiscals per instal·lar sistemes d’aprofitament elèctric de l’energia solar per autoconsum i s’ha revisat el text de la bonificació dels immobles destinats a lloguer amb renda limitada per adaptar aquesta bonificació al model de l’Organisme de gestió tributària.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top