Comarca

Matadepera instal·larà caixes niu per als ocells del Parc Natural

Els dispositius s’ubicaran a diversos punts del municipi

Les caixes niu que es van fer en el taller

Brigada d’obres i serveis de l’Ajuntament de Matadepera instal·larà properament les caixes niu a diversos punts del municipi, per tal que serveixin com a menjadores i niu pels ocells. Ara que comença a arribar el fred, els hi serà més difícil trobar aliments. La pandèmia ha impedit dur a terme aquesta iniciativa abans.

Durant l’octubre de 2020, la Biblioteca Àngel Guimerà va organitzar un taller sobre sostenibilitat, que estava subvencionat per la Diputació de Barcelona. L’activitat consistia en una presentació sobre ocells insectívors que es poden trobar al Parc Natural i la posterior construcció de cinc caixes niu. El taller va anar a càrrec d’Artur Degollada, membre de l’Associació Gestió Natural. A partir d’aquest taller es va reprendre la idea d’instal·lar aquestes caixes al municipi.

Publicitat

Calendari d’ocells
D’altra banda, una matadeperenca ha creat un calendari amb fotografies d’ocells. Cristina Maurí Torrens, mestra, psicopedagoga i aficionada al senderisme i a la fotografia, ha estat l’autora d’aquest projecte. Al llarg de les seves passejades pel Parc Natural, s’emportava la seva càmera i va captar més de 70 espècies diferents d’ocells. D’aquí va sorgir la idea d’elaborar un calendari d’ocells de Sant Llorenç del Munt i l’Obac per l’any 2022. El calendari consta de 13 pàgines protagonitzades per un ocell cadascuna.

Publicitat
To Top