Publicitat
Comarca

Comença la recollida porta a porta a Rellinars

A partir d’ara, les deixalles es recolliran tres dies a la setmana als habitatges dels veïns del municipi

Els veïns de Rellinars ja deixen les deixalles a la porta / ALBERTO TALLÓN

Rellinars ja ha fet el salt al porta a porta. Els veïns del municipi ja no hauran de dur les deixalles als contenidors del carrer sinó que els hauran de deixar a la porta de cadascú segons el calendari establert.

D’aquesta manera, Rellinars s’ha afegit a Vacarisses, Ullastrell, Palau-solità i Plegamans i Matadepera com a municipis de la comarca que ja disposen d’aquest servei, un model en el qual el veïnat lliura els residus correctament seleccionats a davant de casa segons uns dies i uns horaris establerts.

Aquesta passada nit va ser la primera que els veïns del municipi van deixar les deixalles a la porta. La setmana passada ja es van repartir entre la població els cubells necessaris per a cada família, tal com ja s’ha fet a altres poblacions que han iniciat el nou model de recollida. També s’ha editat material informatiu i s’ha treballat amb l’Ajuntament el calendari i les millors fórmules per aplicar el nou sistema.

Rellinars té diferents peculiaritats pel que fa a la gestió dels residus, que s’han tingut en compte a l’hora de fer el canvi de model. Fins ara, la matèria orgànica no es recollia sinó que es tractava únicament a través del compostatge. A partir d’ara es recollirà porta a porta tres dies a la setmana. Una altra peculiaritat és que el municipi compta amb una important part de segones residències. Segons el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès, “serà relllevant la implicació de les persones que no viuen de forma habitual al poble, però que, per exemple, hi van els caps de setmana”.

La recollida porta a porta a Rellinars inclou la recollida de l’oli vegetal (l’oli usat de la cuina). La recollida d’aquesta fracció no és usual en altres municipis que fan porta a porta, però ha tingut una bona acollida a poblacions com Ullastrell on es va posar en funcionament ara fa un any.

El nou sistema de recollida s’inclou en l’estratègia comarcal del Consorci Residus Vallès que preveu que el 2023 tots els municipis petits i mitjans de la comarca recullin porta a porta, amb la voluntat d’incrementar la recollida selectiva.

Resolent dubtes a l’escola
Ahir, els alumnes de l’escola de Rellinars van fer diferents activitats per a conèixer millor el porta a porta i per poder aplicar-lo correctament a casa. L’alumnat va rebre la visita de l’alcaldessa del municipi, Marta Roqué i del president del Consorci, Nil López, que van poder entrevistar-se amb els i les alumnes i respondre els seus dubtes. Posteriorment, junt amb el director de l’Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire, van visitar l’Àrea d’Emergència de la Deixalleria de Rellinars, per conèixer aquest espai que també es posa a disposició del veïnat.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Comença la recollida porta a porta a Rellinars
To Top