Publicitat
Comarca

225,7 kg d’objectes troben una segona vida al Refira’t de Rubí

Les 7 parades es van ubicar a l’Avinguda Barcelona i al Passeig Francesc Macià de Rubí

Refira't de Rubí

Passat dissabte es va celebrar una nova edició del Refira’t, la fira d’objectes de segona mà que organitza l’Ajuntament de Rubí amb la col·laboració d’entitats i ciutadania. 7 parades van omplir l’Avinguda Barcelona i el Passeig Franscesc Macià amb la participació de les AFA de les escoles Vint-i-cinc de Setembre, Montessori, Pau Casals, Rivo Rubeo i Schola, de la Colla de Geganters de Rubí i de l’artista local Pep Borràs.

Les Associacions de Famílies d’Alumnes d’aquestes escoles es van organitzar per recollir objectes en bon estat que l’alumnat i les seves famílies ja no utilitzen per vendre’ls i allargar-ne la vida útil. Els infants van vendre centenars d’objectes de segona mà (roba, accessoris, llibres i música) en bon estat a preus raonables. Amb la seva participació al Refira’t, els joves no només van reduir residus, sinó que van tenir l’oportunitat de conèixer una forma de consum més sostenible a través de la participació ciutadana. Amb els diners obtinguts, les AFA podran desenvolupar els seus projectes als centres educatius.

La fira també va comptar amb La Trocalleria, el servei municipal que promou l’intercanvi d’objectes de segona mà, que va realitzar 32 trocs. Amb aquests intercanvis es van prevenir 9,6 kg de residus que, sumats als 216,1 kg fruit de les vendes a les paradetes, van evitar la generació d’un total de 225,7 kg residus.

Les parades que van voler van cedir el material sobrant durant al Refira’t, uns 230 kg aproximadament, que serà derivat a La Trocalleria per a la seva reutilització o a la campanya de recollida de joguines. En aquest segon cas, l’entitat local ASAV gestionarà aquest material i, aquest Nadal, el repartirà a aquelles famílies de la ciutat que ho necessiten.

La celebració del Refira’t té un important impacte a Rubí. Tant la compra de segona mà com l’intercanvi ajuden a reduir l’efecte negatiu ambiental del consum excessiu de productes, contribueixen a l’estalvi de recursos naturals, faciliten a les persones usuàries l’adquisició de bons productes a preus econòmics, alhora que reforcen el teixit de comunitat a la ciutat.

Publicitat
225,7 kg d’objectes troben una segona vida al Refira’t de Rubí
To Top