Publicitat
Comarca

Judith Colell guanya el 4t Premi de Cinema Espiritual de Catalunya

El guardó reconeix la cineasta de les pel·lícules 15 horas, Elisa K, 53 dies d’hivern i Dones, per la sensibilitat humanista i la manera com reflecteix la fortalesa de les dones

La cineasta de Sant Cugat Judith Colell

La cineasta catalana guionista, productora i actual presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Judith Colell, és la guanyadora de la quarta edició del Premi de Cinema Espiritual de Catalunya, que es lliura en el marc de la 18a Mostra de Cinema Espiritual. El guardó, anomenat L’Estel del Cinema Espiritual, reconeix el treball i la trajectòria de la directora, per la seva implicació en la societat a través de les seves pel·lícules.

Judith Colell rebrà el premi per la seva trajectòria com a autora de nou llargmetratges, entre els quals destaquen 15 horas (2020), guanyador del premi Signis a la millor pel·lícula en el reconegut Festival Internacional de Málaga 2021; Elisa K (2010); 53 dies d’hivern (2006), i Dones (2000). La seva sensibilitat humanista es manifesta en la manera com reflecteix la fortalesa de les dones que s’enfronten a proves molt dures (l’abús sexual, el maltractament, la manipulació o la solitud). Igualment, destaca en el tractament de la vulnerabilitat humana, sobretot dels nens, els ancians o les persones empobrides.

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, lliurarà el premi dimarts, 23 de novembre, en un acte que se celebrarà a les 18 hores a la basílica de la Sagrada Família. El guardó és una escultura que reprodueix l’estrella de Betlem de la Façana del Naixement de la Sagrada Família, ideada per Antoni Gaudí.

Publicitat
Judith Colell guanya el 4t Premi de Cinema Espiritual de Catalunya
To Top