Publicitat
Comarca

Vacarisses aprova el Pla Intern d’Igualtat 2022-2024

Es pretén incorporar, de manera transversal, el principi d’igualtat de gènere en l’organització interna de l’Ajuntament

Una imatge del ple / Ajuntament de Vacarisses

L’Ajuntament de Vacarisses ha aprovat el Pla Intern d’Igualtat 2022-2024. La iniciativa va rebre el vistiplau de tots els grups municipals durant el ple que va tenir lloc dijous passat, el primer amb públic des de febrer de 2020. L’aforament era limitat a 14 persones, que es van seleccionar per ordre d’inscripció. “Des de l’Ajuntament de Vacarisses, fa temps que es va prendre el compromís de treballar per la igualtat i l’equitat de gènere, desenvolupant activitats de sensibilització, prevenció i intervenció quant al gènere i les violències masclistes”, va explicar la regidora de Polítiques de Gènere, Júlia Carbó, que va afegir que, “per assolir-ho de manera exitosa, l’administració pública ha de ser un exemple a seguir”. Els objectius principals del document, elaborat per l’entitat Esberla, són “incorporar, de manera transversal, el principi d’igualtat de gènere en l’organització interna de l’Ajuntament i enfortir la credibilitat i el compromís de l’ens en les polítiques de gènere, amb coherència entre el discurs i la pràctica interna”, va expressar Carbó.

Un altre dels punts de la sessió ordinària va ser la tria de jutge de pau de Vacarisses, ja que el termini de quatre anys de l’actual finalitza el febrer de 2022. L’única sol·licitud rebuda va ser la de Joan Carles Cirera Izquierdo, actual jutge de pau, qui reuneix els requisits exigits per la Llei Orgànica del Poder Judicial.

L’últim punt de l’ordre del dia va ser la proposta de modificar crèdits mitjançant transferències de crèdit per aplicar el fons de contingència creat per cobrir despeses imprevistes derivades de la pandèmia, amb un import total de 192.800 euros. Bàsicament, es tracta d’hores extra i baixes laborals de la Policia local, Serveis Territorials, Educació, Brigada i Esports. Els grups de l’oposició van mostrar la seva disconformitat per la manca d’informació.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top