Publicitat
Comarca

MútuaTerrassa obre un nou CUAP a Rubí

Imatge de l'accés principal al nou CUAP de Rubí MútuaTerrassa

Per atendre urgències de baixa complexitat amb major resolució i en millors instal·lacions

Imatge de l'accés principal al nou CUAP de Rubí / MútuaTerrassa

Rubí ja compta amb un Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) obert les 24 hores del dia els 365 de l’any que donarà cobertura a una població d’unes 90.000 persones. S’ha posat en servei de manera progressiva durant el Nadal i està ubicat a les dependències del CAP Rubí, situat al carrer Prat de la Riba.

Gestionat per MútuaTerrassa, el nou dispositiu permetrà atendre urgències de baixa complexitat en millors condicions. Compta amb sis boxs d’observació, un box d’aturades i quatre consultes (una d’elles per fer el triatge) i s’hi poden fer analítiques i radiografies les 24 hores.

El nou CUAP de Rubí se suma al CUAP de Sant Cugat del Vallès, obert a mitjans de desembre, i ajuda a completar el desplegament del Pla nacional d’urgències (PLANUC) al Vallès Occidental.

Fins ara el CAP Rubí comptava amb un Punt d’Atenció Continuada (PAC) obert les nits i els caps de setmana, però l’obertura del CUAP implica que hi ha un equip específic de professionals i boxs disponibles per atendre les urgències durant les 24 hores, els 365 dies de l’any.

“L’obertura del CUAP de Rubí resoldrà la reivindicació històrica d’un servei permanent d’urgències i guanyarem un dispositiu molt útil”, destaca l’alcaldessa del municipi, Ana María Martínez, que tot i això, segueix reclamant l’ampliació del CAP Anton Borja i l’hospital Vicente Ferrer.

Des del Consistori rubinenc recorden que la demanda d’aquest recurs té un llarg recorregut. El 2016, el Ple va aprovar per unanimitat reclamar a la Generalitat un servei d’urgències en horari nocturn i en dies festius. El 2018, el Plenari va tornar a posicionar-se en bloc a favor d’un reforç de l’atenció primària a la ciutat, i el mes de febrer del 2020, CatSalut va confirmar a l’Ajuntament que Rubí era un municipi prioritari per acollir un CUAP.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top