Publicitat
Comarca

Compàs d’espera per a la gespa del camp de futbol d’Ullastrell

El camp de futbol del poble ja hauria de tenir gespa artificial, però l’empresa Galitec es troba en concurs de creditors

Els treballs del camp municipal de futbol estan aturats

El camp de futbol municipal d’Ullastrell és un dels pocs de tota la comarca que no disposa de gespa artificial. Aquesta vella reclamació hauria d’haver-se convertit en realitat fa un mes, però l’empresa adjudicatària, la gallega Galitec Desarrollos Tecnológicos es troba en concurs de creditors i ha aturat les seves obres.

Jaume Puig, alcalde d’Ullastrell, expressa el seu malestar per una circumstància que obligarà a endarrerir el projecte. “La del camp de futbol és una de les inversions més grans del mandat i tots esperàvem que estigués llest a principis d’any. Les obres van començar a finals d’octubre i el termini d’execució era de 12 setmanes, però ja vèiem que els treballs anaven molt a poc a poc. Finalment, ens hem assabentat que l’empresa gallega es trobava en concurs de creditors. Ara ens toca posar en marxa tot l’operatiu per resoldre el contracte i convocar un nou concurs”, assenyala.

L’obra de col·locació de gespa artificial al camp de futbol d’Ullastrell tenia un pressupost de 324.000 euros i incloïa el tancament perimetral de la instal·lació, la col·locació del reg i els acabats finals. Actualment, l’obra es troba per sobre del 10% d’execució, segons explica Puig.

Dos anys de retard

La instal·lació de la gespa artificial al camp de futbol és una obra que porta ja dos anys de retard. “Vam rebre la subvenció el juliol de l’any 2020 i el projecte es va adjudicar al juny de l’any 2021. Les obres van començar a finals d’octubre, però de seguida vam veure que el ritme de treball era molt baix”, explica Jaume Puig, que lamenta que “els nens i nenes d’Ullastrell hagin de desplaçar-se a Vacarisses i a diversos camps de Terrassa mentre no poden utilitzar les instal·lacions de la nostra zona esportiva”. En aquest sentit, afegeix: “Estem treballant per resoldre el tema tan aviat com sigui possible, però sabem que a l’administració pública, les licitacions i els concursos són procediments lents. A més, en aquest cas hem de resoldre primer el contracte, fer la corresponent reclamació i tornar a obrir el concurs”. En el millor dels casos, l’alcalde confia que la instal·lació es pugui fer servir de cara a la temporada 2022-2023.

Gestionat pel CF Ullastrell

El Club de Futbol Ullastrell serà, tal com estava previst, l’entitat que gestionarà la instal·lació. “No tindria cap sentit que no fossin ells qui es fessin càrrec del camp. El club i el poble necessiten la gespa artificial i esperem que ben aviat sigui una realitat. Com a Consistori, el que no podem fer és saltar-nos terminis. Cal tenir una mica de paciència. Aquests tràmits són feixucs i llargs”, assenyala l’alcalde.

Tot i els inconvenients legals, Jaume Puig és optimista i confia que al mes de setembre, el camp ja es podrà utilitzar. “Esperem que a principis de juny podrem adjudicar les obres a una altra empresa i que a finals d’agost, els treballs estiguin acabats. D’aquesta manera, els diferents equips del Club de Futbol Ullastrell podrien començar la temporada sense problemes. És un tema que ens amoïna. Esperem que se solucioni tan aviat com sigui possible”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top