Publicitat
Comarca

Rubí, seu d’un intercanvi juvenil d’experiències sobre el Sàhara Occidental

Un grup de 32 joves d’Estònia, Itàlia, Hongria, Macedònia del Nord i Catalunya visitaran la ciutat en el marc del projecte d’intercanvi juvenil Yalah durant la Festa Major

Detall de l’exposició "Sàhara Visible" de 2019 / Ajuntament de Rubí – Lali Puig

Entre el 27 de juny i el 3 de juliol, coincidint amb la Festa Major i a prop del Dia Mundial de les Persones Refugiades, 32 joves d’Estònia, Itàlia, Hongria, Macedònia del Nord i Catalunya visitaran Rubí en el marc del projecte d’intercanvi juvenil Yalah sobre el conflicte del Sàhara Occidental. Estarà vehiculat a través de l’expressió artística i tindrà com a acte final una “performance” pública per visibilitzar el projecte i denunciar la situació dels refugiats.

La iniciativa, finançada pel programa Erasmus+, sorgeix de l’interès de joves rubinencs per mantenir el vincle amb el Sàhara Occidental. Cadascuna de les cinc organitzacions participants formarà un grup de joves que visitaran la ciutat i participaran en xerrades, debats i activitats al voltant del conflicte sahrauí. El grup català estarà format per set persones i un líder d’entre 18 i 30 anys. Els joves interessats poden enviar una autocandidatura a rubijove@rubijove.cat.

El 1994, Rubí va engegar el procés d’agermanament amb la Daira de Guelta (Algèria). Tot i que la relació va quedar inactiva durant uns anys, el 2017 es va reactivar. Amb la pandèmia, però, la iniciativa s’ha reconvertit en una proposta d’Erasmus+ per treballar el conflicte sahrauí a través d’activitats de sensibilització amb joves.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top