Publicitat
Vacarisses cruïlla BV-1212 2
Comarca

Dures restriccions de consum d’aigua a Vacarisses

El subministrament d’aigua serà només de 6 a 10 hores i de 20 a 24 hores

L'Ajuntament de Vacarisses va iniciar fa deu dies un pla de restriccions d'aigua

El subministrament d’aigua ha esdevingut un problema greu a Vacarisses. L’Ajuntament ha informat aquest dimecres que “l’augment de les temperatures ha disparat el consum d’aigua”. Per aquest motiu, a partir d’aquest dijous, 19 de maig, el subministrament d’aigua serà de les 6 a les 10 hores i de les 20 hores fins a les 24 hores. “La resta del dia no hi haurà aigua”, afirma el missatge que ha enviat el Consistori.

Per a les persones que ho necessitin, durant aquest dijous, l’Ajuntament instal·larà cubes a la plaça Joan Bayà, el local de l’Associació de Veïns de Torreblanca i el camp de futbol de Can Serra. També hi haurà dipòsits a la plaça de l’Església de Torreblanca i l’entrada del Fresno.  Les urbanitzacions de La Creu, Els Caus, El Ventayol, La Farinera i El Palà no es veuran afectades per aquestes restriccions, ja que no s’abasteixen d’aigua municipal.

Restriccions

L’Ajuntament de Vacarisses  ha posat en marxa aquesta mesura deu dies després que s’iniciés un pla de restricció del servei d’aigua potable. El motiu és que els aqüífers que abasteixen d’aigua els pous de la localitat no en garanteixen el subministrament durant 24 hores. Des del 9 de maig hi havia restriccions en el subministrament entre les 22 hores i les 6 hores. Aquesta mesura, però, s’ha vist insuficient i  ara ha estat necessari ampliar-ne l’horari a causa de les altes temperatures.

El municipi fa anys va demanar a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) una connexió d’aigua en alta amb els sistemes Ter Llobregat o Taigua de Terrassa per evitar problemes en èpoques de sequera, que trigaria cinc anys a materialitzar-se.

Davant dels possibles problemes d’abastiment d’aigua, l’Ajuntament de Vacarisses va construir fa 4 anys un pou a la urbanització de Torreblanca II, que s’abasteix d’un altre aqüífer. Aquest, però, encara no s’ha pogut utilitzar per la manca de connexió elèctrica que permeti el bombeig de l’aigua. Fa tres anys que l’Ajuntament  reclama la instal·lació a Endesa, de la qual ja s’ha abonat més de la meitat del seu cost. A més,  ha alertat l’empresa de la situació d’emergència que viu el municipi quan s’agreuja la sequera.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Dures restriccions de consum d’aigua a Vacarisses
To Top