Publicitat
Comarca

El Parc Natural se suma al Projecte Liró

A la zona hi ha diversos rodals d’hàbitat favorable per a aquesta espècie

Guardes del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, instal·lant caixes-refugi

Des d’aquesta primavera, el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac se suma al Projecte Liró, impulsat pel Museu de Ciències Naturals de Granollers (MCNG). Durant les darreres setmanes s’han instal·lat diverses caixes-refugi per a lirons en els rodals de bosc mixt on s’està desenvolupant també el Life Biorgest, projecte europeu d’innovació en mesures i orientacions de gestió forestal per a la millora de la biodiversitat en els boscos mediterranis.

El Projecte Liró va néixer l’any 2004 al Parc del Montnegre i el Corredor per resoldre la falta d’estudis a la península Ibèrica i les poques cites existents sobre aquesta espècie a Catalunya. Des d’aleshores, el programa de seguiment del liró gris s’ha anat ampliant a altres parcs de la Xarxa de Parcs Naturals.

A diferència dels altres parcs, que sí són dins l’àrea de distribució de l’espècie amb cites de liró gris conegudes, el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac queda fora de la distribució actual coneguda del liró gris a Catalunya i no hi ha cap cita al Parc, si bé alguns rodals d’hàbitat favorable (roureda) han impulsat la iniciativa d’establir estacions de seguiment per comprovar si realment l’espècie pot ser present en aquest espai natural protegit. D’altra banda, el Parc sí es troba dins l’àmbit de distribució de la rata cellarda (Eliomys quercinus) de la qual sí es disposa de cites i que també podria utilitzar les caixes refugi instal·lades per criar.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top