Publicitat
Comarca

Petards prohibits pel risc d’incendi

Valldoreix en desautoritza l’ús coincidint amb la revetlla de Sant Joan

L’àmbit territorial de Valldoreix es troba a menys de 500 metres de masses arbòries i Collserola

L’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Valldoreix, pertanyent a Sant Cugat del Vallès, ha prohibit l’ús de pirotècnia i de petards així com l’encesa de fogueres en tot el terme coincidint amb la proximitat de les revetlles de Sant Joan i Sant Pere i fins a la finalització del període de risc d’incendis, previst per al 15 de setembre. A més, també s’ha prohibit la venda d’aquest material en tot el terme.

Es tracta d’una mesura que s’aplica per prevenir possibles incendis, després d’una forta onada de calor i d’una llarga etapa amb pluges minses que fan que el bosc estigui més sec d’allò habitual.

“Atès l’elevat risc d’incendi provocat per les altes temperatures i la manca de pluges us demano que us abstingueu de celebrar les revetlles amb fogueres, petards o focs d’artifici o qualsevol element que impliqui la manipulació de foc”, assenyala el president de l’EMD, Josep Puig, en un missatge institucional, en què demana als veïns de Valldoreix trucar al 112 o al telèfon de la Policia Local de Sant Cugat si detecten algun indici de foc o alguna pràctica de risc.

Valldoreix no és l’únic que ha adoptat mesures com aquestes. L’ajuntament de Vallromanes (Vallès Oriental) també ha prohibit la venda de petards així com el seu llançament i l’encesa de fogueres. Bigues i Riells del Fai (Vallès Oriental), Vallirana i Castellví de Rosanes (Baix Llobregat) també han prohibit l’ús de material pirotècnic.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Petards prohibits pel risc d’incendi
To Top