Publicitat
Comarca

El Consistori de Sant Cugat demana informació del túnel

La proposta de FGC podria suposar soterrar part de les vies

Ferrocarrils es planteja fer un nou túnel ferroviari entre Sant Cugat i Barcelona

El tinen d’alcalde de Desenvolupament Urbà i Habitatge de Sant Cugat, Francesc Duch, ha enviat una carta al director general de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Pere Calvet, sol·licitant informació sobre l’avantprojecte de nou túnel ferroviari que la Generalitat ha planejat construir entre Sant Cugat i Barcelona.

L’escrit demana rebre el document tècnic per poder-lo revisar i després fer les reunions de treball necessàries per millorar la proposta. Aquesta petició arriba després que l’alcaldessa, Mireia Ingla, enviés una carta al vicepresident de la Generalitat i conseller de Territori, Jordi Puigneró, per conèixer de primera mà aquesta proposta, que suposaria incrementar de forma molt destacada les freqüències i la capacitat de transport de viatgers a la línia del Metro del Vallès.

El conseller va delegar la qüestió al secretari general del departament, Ricard Font, que es va reunir amb Francesc Duch. Font va convidar l’Ajuntament a treballar amb FGC per analitzar l’estudi realitzat i, si fos el cas, proposar possibles millores al projecte.

Duch explica que “aquest projecte tindrà un gran impacte a Sant Cugat. Suposarà soterrar part de les línies de FGC al centre i, a més, acostar-nos encara més ràpid amb Barcelona. Per aquest motiu estem molt interessats en conèixer la proposta, estudiar-la i sobretot incloure-hi les millores que facin falta per preservar els interessos de la ciutat”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top