Publicitat
Comarca

El Vallès aprova amb un 6,85 la selectivitat del 2022

Tant el Vallès Occidental com l’Oriental s’han posicionat unes centèsimes per sota de la nota mitjana catalana, que és d’un 6,87

Les proves de la selectivitat a Terrassa / NEBRIDI ARÓZTEGUI

[Sergi Gonzàlez Reginaldo]

Són molts els professors que no es cansen de repetir que la gran complicació dels exàmens d’accés a la universitat no és aprovar, sinó treure una bona nota. Les estadístiques any rere any ens permeten assegurar fermament que la gran majoria dels estudiants aprova amb més d’un 5 la selectivitat, però que només uns pocs aconsegueixen rebre la distinció que atorga la Generalitat per haver obtingut l’excel·lent.

Enguany el Vallès ha tret de mitjana un 6,85, una nota que amb els anys, augmenta tímidament (2018- 6,58 / 2019-6,61 / 2020-6,63 / 2021-6,82). Pel que fa al nombre d’aprovats, un 97,5% dels vallesans (4,040 de 4.159) ha aconseguit un 5 o més a les PAU 2022.

Les xifres vallesanes es troben uns punts per sota de la mitjana a tot CatalunyaLa nota general catalana és un 6,87, una xifra superada generalment per comarques amb pocs inscrits com la Garrotxa (Matriculats: 557 / Nota: 7,19), l’Urgell (Matriculats: 154 / Nota: 7,12) o el Pla de l’Estany (Matriculats: 173 / Nota: 7,14). Tanmateix, el baix nombre de participants per comarca no és un factor exclusivament determinant per treure una mitjana elevada a les PAU: el Barcelonès, amb més de 10.000 estudiants matriculats, també s’ha posicionat per damunt de la mitjana amb un 6,90.

Només un 0,5% dels estudiants són capaços de treure entre un 9,5 i un 10 a les PAU. En xifres,
si aquest any s’han presentat 40.563 catalans, només 217 han arribat a aquest interval.

Matemàtiques i Física han estat les assignatures en què les mitjanes han estat més baixes. D’altra banda, les llengües estrangeres, com l’anglès i l’alemany, han estat les que han tingut, de mitjana, millors resultats.

Més participació

El nombre de matriculacions també va in crescendo al Vallès. Des de 2018 el nombre d’alumnes registrats ha augmentat en quasi 700 persones. A raó d’uns 200 inscrits més cada any, aquest any s’ha arribat al rècord de participació vallesana dels últims anys: 4.159 matriculats.

A Terrassa s’han matriculat un total de 956 alumnes de 20 centres de secundària públics, concertats i privats. Els joves es van distribuir en tribunals situats a Terrassa, a l’edifici de l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (Escac-El Vapor) i el campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
El Vallès aprova amb un 6,85 la selectivitat del 2022
To Top