Publicitat
Comarca

Rubí acull nens sahrauís en un programa de Vacances en pau

Els nens viuran amb famílies de Rubí durant dos mesos

Un moment de la rebuda als nens sahrauís

L’alcaldesa, Ana María Martínez Martínez, i la regidora de Ciutadania, Elena Montesinos Pujante, van donar la benvinguda a la ciutat als sis nens i nenes sahrauís que passaran l’estiu amb famílies acollidores a Rubí en el marc del projecte Vacances en pau. Es tracta d’una iniciativa organitzada per la Delegació del Front Polisario a Catalunya, que a la ciutat vehicula l’entitat Rubí Solidari, en col·laboració amb l’Associació d’Amics amb el Poble Sahrauí i el consistori.

Els nens i nenes del Sàhara són víctimes directes d’un conflicte que va començar l’any 1975. Als camps de refugiats on viuen no tenen cobertes necessitats bàsiques com l’alimentació, l’accés a l’aigua potable i l’atenció sanitària. Les famílies acollidores rubinenques es fan càrrec durant dos mesos d’aquests nens i nenes que participen en activitats lúdiques i culturals, eviten la calor extrema del seu país d’origen i tenen les possibilitat de realitzar revisions mèdiques.

L’any 1994, l’Ajuntament de Rubí, en col·laboració amb l’entitat Rubí Solidari primer, i amb Rubí amb el Poble Sahrauí després, va engegar el procés d’agermanament amb la Daira de Guelta (Algèria). L’agermanament culminava l’intercanvi de la ciutat amb les entitats sahrauís i fomentava l’acollida de nens i nenes dels camps de refugiats durant l’estiu.

Col·laboracions

Fruit d’aquesta lligams amb la Daira de Guelta, l’Ajuntament també va participar durant molts anys a la Caravana Catalana d’Ajuda Alimentària pels refugiats sahrauís, impulsada per Rubí amb el Poble Sahrauí amb l’objectiu de recollir aliments de primera necessitat. Rubí és membre de la Coordinadora Catalana d’Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí (CCASPS).

Tot i que la relació d’agermanament va quedar inactiva durant uns anys, l’any 2017 Rubí Solidari va recuperar la iniciativa Vacances en pau amb el suport del Consistori rubinenc que s’ha hagut d’aturar dos anys a causa de l’emergència sanitària de la COVID-19.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Rubí acull nens sahrauís en un programa de Vacances en pau
To Top