Publicitat
Comarca

“Refugees Welcome” busca llars d’acollida a Rubí

La plataforma cerca veïns que lloguin una habitació als refugiats. Dimecres i dijous s’oferiran les sessions informatives “Obrir les portes a les persones refugiades. Què hi pots fer tu?

Una imatge del Dia Mundial de les Persones Refugiades

La plataforma ciutadana “Refugees Welcome” (Benvinguts refugiats) busca rubinencs que vulguin llogar una habitació a persones refugiades i ofereix dues trobades informatives sota el títol “Obrir les portes a les persones refugiades. Què hi pots fer tu?”. Les sessions tindran lloc dimecres i dijous vinent a les 11 hores (dijous també a les 18.30) a les oficines de l’entitat (Rambla del Raval,34 de Barcelona). Es podran seguir en línia a través de Zoom.

L’objectiu d’aquestes reunions formatives és facilitar l’accés de les persones desplaçades a un habitatge compartit amb veïns de la ciutat, informar la ciutadania de Rubí sobre la situació dels refugiats al nostre país i mostrar experiències reals de la “Cultura de la Benvinguda”.
Es tracta de “convidar a més gent que vulgui compartir casa amb persones refugiades”. L’organització sense ànim de lucre “Refugees Welcome” treballa a Rubí des de l’abril per connectar els rubinencs que volen acollir persones desplaçades que arriben al territori. Aquest mes de setembre es posa en marxa la segona fase del projecte “Cultura de la Benvinguda”, que se centrarà en la implementació de les cases d’acollida. Actualment, a Rubí n’hi ha dues.

L’entitat facilita el contacte de sol·licitants d’asil amb ciutadania local a partir de les afinitats i les ganes de compartir habitatge en condicions d’horitzontalitat i respecte mutu. Per oferir un habitatge només cal disposar d’una habitació lliure, moblada i accedir a fixar un lloguer social a partir d’un compromís mínim de 6 mesos.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top