Publicitat
Comarca

Comencen a instal·lar plaques solars al Casal d’Ullastrell

De l’energia s’aprofitarà el 78% i la resta s’injectarà a la xarxa pública

Les obres de la instal·lació fotovoltaica del Casal d’Ullastrell ja han començat. Segons han explicat fonts municipals, aquest edifici té un consum elèctric important durant les hores de sol fet que permetrà aprofitar al màxim l’energia solar per a consum elèctric. A més es deixarà preparada la instal·lació per a posar bateries en un futur i poder aprofitar l’excedent d’energia.

Després de la redacció del projecte executiu, va sortir la licitació de la instal·lació guanyada per una empresa local. La instal·lació, a càrrec exclusiu del pressupost municipal de l’Ajuntament, es farà per un import de 29.947,50 euros (IVA inclòs).

Estalvi energètic

Segons els càlculs de l’Ajuntament d’Ullastrell, aquesta instal·lació permetrà estalviar 131,52 Tg CO2/any. De fet, l’edifici tindrà una autosuficiència elèctrica del 40,75%, completada amb un sistema de calefacció amb biomassa, compartida amb l’escola. De l’energia produïda per les plaques solars se n’aprofitarà un 78,12% i la resta s’injectarà a la xarxa pública per tal de poder ser compensada a la factura elèctrica mensual.

Aquesta acció se suma a d’altres accions que promouen la sostenibilitat energètica i l’ús d’energies renovables com els carregadors de vehicles elèctrics, caldera de biomassa de l’escola i casal o les plaques solar fotovoltaiques de l’edifici de l’Ajuntament.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Comencen a instal·lar plaques solars al Casal d’Ullastrell
To Top