Publicitat
Comarca

Rubí promou el lloguer de pisos buits

Amb la campanya es pretén ampliar el parc públic d’habitatge

La campanya vol fomentar el mercat de lloguer social

L’Ajuntament de Rubí ha posat en marxa la campanya “Obre la porta al lloguer” amb l’objectiu de mobilitzar els habitatges buits que hi ha a la ciutat cap al mercat de lloguer social. Un dels quatre objectius que s’estableixen al Pla local d’habitatge de Rubí 2021-2027 és ampliar el parc públic d’habitatge i la borsa de lloguer social.

La campanya difon els incentius i garanties als quals poden accedir els propietaris que lloguen el seu habitatge a través de la Borsa de Mediació per al Lloguer Social. Aquests inclouen l’Avalloguer, que és un règim de cobertura de la Generalitat dels possibles impagaments de les persones llogateres de fins a sis mesos; una assegurança gratuïta multirisc (continent) durant tot el període del contracte; una assegurança gratuïta de defensa jurídica en cas d’impagaments; la tramitació gratuïta de tots els serveis que ofereix la Borsa de Mediació; i el control del bon ús dels immobles. A més, des del 2021, les persones que lloguen a través del servei municipal, també tenen dret a una bonificació del rebut de l’impost de béns immobles (IBI) de fins al 60% de la quota íntegra, amb un límit de 250 euros per habitatge.

Ara, el govern municipal ha incrementat aquests incentius amb la posada en marxa d’una nova línia d’ajuts per a l’execució d’obres de reforma i condicionament d’habitatges destinats a la Borsa de Mediació per al Lloguer Social. La subvenció és de fins a 8.000 euros.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Rubí promou el lloguer de pisos buits
To Top