Publicitat
Comarca

Una trentena de bars i restaurants de Castellbisbal s’adhereixen a Remenja’mmm

La iniciativa pretén conscienciar tant les persones consumidores com la indústria de la restauració en la prevenció del malbaratament alimentari

Paradeta al mercat setmanal on s’informa sobre la campanya / Bruna Plaià -Ajuntament de Castellbisbal

L’Ajuntament de Castellbisbal, conjuntament amb Rezero, acaba de posar en marxa la campanya Remenja’mmm amb l’objectiu de fer visible la problemàtica del malbaratament alimentari i sensibilitzar en la seva prevenció així com en els beneficis ambientals i socioeconòmics associats.

Fins al moment, prop d’una trentena d’establiments de restauració del municipi s’han sumat a la iniciativa i ofereixen a la seva clientela la possibilitat d’endur-se el menjar sobrant dels seus àpats.

“Un percentatge important dels aliments que malauradament els restaurants acaben llençant a les escombraries és el menjar que queda al plat quan marxen els i les comensals i que ja no es pot aprofitar”, destaca la regidora de Medi Ambient, Glòria Martínez, qui assegura que “amb la campanya Remenja’mmm es vol revertir aquesta situació, oferint propostes i accions alternatives per reduir el malbaratament alimentari”.

/ Bruna Plaià -Ajuntament de Castellbisbal

Així, tots els establiments adherits a la campanya reben un kit d’envasos i bosses per recuperar l’excedent que es genera per part dels comensals. “D’aquesta manera es pretén incidir en els hàbits de les persones consumidores, normalitzant actituds com ara endur-se el menjar no consumit”, assenyala Martínez.

Com a part de la campanya, l’Ajuntament també ha programat un cicle de tallers de cuina d’aprofitament.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top