Publicitat
Comarca

Recurs a l’annexió de Bellaterra a Sant Cugat

L’Ajuntament de Cerdanyola recorrerà la sentència

L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès recorrerà la sentència del jutjat d’instrucció número 6 de Barcelona que l’ordena iniciar l’expedient d’alteració de la localitat a partir de la petició de la Comissió Bellaterra és Sant Cugat. El col·lectiu va recollir signatures l’any 2019 que avalaven amb més de la meitat del cens representat la separació respecte a Cerdanyola i l’annexió a la veïna localitat de Sant Cugat, al·legant que el vincle és més fort, ja sigui per proximitat geogràfica com pel dia a dia, on molts veïns del barri solen fer vida. El consistori cerdanyolenc, però, considera que no es recullen les observacions fetes i apel·larà la resolució, segons ACN.

La Comissió va recollir un total de 1.230 signatures, de les quals l’Ajuntament de Cerdanyola en va reconèixer 1.133, en considerar que hi havia part de les persones signants que no es podia validar que vivien al barri. La desannexió, a més, inclou uns terrenys corresponents a Can Fatjó dels Aurons, que no forma part de Bellaterra, però que es troba en el mateix cantó de l’autopista AP-7, via que els separa de Cerdanyola.

La petició de desannexió comprendria així la zona de Can Fatjó dels Aurons i Bellaterra. Segons la voluntat de la Comissió, avalada pel govern de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD), passarien a formar part del terme municipal de Sant Cugat. Això no inclouria la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que no forma part de Bellaterra i romandria a Cerdanyola.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Recurs a l’annexió de Bellaterra a Sant Cugat
To Top