Publicitat
Comarca

Projecte per recuperar el conill a Vacarisses

L’Ajuntament construeix dues vedrunes i instal·la sis nous abeuradors a l’entorn de Puigventós i Pla del Fideuer

Les actuacions emmarcades al projecte “Recuperació d’espais oberts, de la població de conill de bosc i millora de la biodiversitat entorn de Puigventós i Pla del Fideuer dins l’EIN Montserrat i el connector principal Sant Llorenç -Serra de Collcardús-Montserrat” ja s’han acabat. D’una banda, s’ha desbrossat la cobertura arbustiva de cinc zones diferents, actuant en un total de 8,64 hectàrees, tot respectant la coberta arbrada. L’objectiu és recuperar espais de pastura que aportin una riquesa florística i faunística diferent, per diversificar els hàbitats i alhora disposar d’un possible tallafoc.

Amb aquesta actuació, l’Ajuntament també vol recuperar la població de conill de bosc a la zona per fomentar la presència d’aquesta espècie clau en els ecosistemes mediterranis. D’aquesta manera, es pretén ajudar a mantenir l’obertura d’espais i servir de base alimentària per a altres espècies protegides que es volen afavorir. Per aquest motiu, s’han construït dues vedrunes, mitjançant la tècnica de pedra seca; s’han instal·lat sis nous abeuradors de fauna salvatge i s’ha realitzat una repoblació amb 60 individus de conill de bosc.

El següent pas és iniciar un procés de seguiment en què, entre d’altres, s’utilitzarà la tècnica de fototrampeig.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top