Publicitat
Comarca

Liciten les pantalles acústiques al barri de Can Vallhonrat de Rubí

Les obres reduiran l’impacte sonor dels vehicles que circulen per l’AP-7

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del Govern espanyol ha licitat aquest novembre les obres per col·locar noves pantalles acústiques al barri de Can Vallhornat. Aquesta actuació ha de permetre disminuir l’impacte sonor dels vehicles que circulen per l’AP-7 i millorar la qualitat de vida dels rubinencs que viuen en aquest barri.

L’actuació se centrarà al tram de l’autopista AP-7 entre els kilòmetres 157,200 i 158,200, a l’entorn del barri de Can Vallhonrat de Rubí i dels barris de Mas Gener i Can Cabassa, al terme municipal de Sant Cugat del Vallès.

Concretament, se substituiran i prolongaran les pantalles actuals, ineficaces atès l’intens trànsit que actualment suporta el corredor viari conformat per l’AP-7 i la B-30 en aquest àmbit. Cal destacar que la capa superficial del paviment de l’autovia B-30 es va renovar el 2021, presentant actualment unes prestacions pel que fa a l’emissió de soroll de rodament sensiblement millors a les del paviment anterior.

Aquestes obres estan incloses al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), que destinarà 302 milions d’euros per a actuacions de sostenibilitat, eficiència energètica i acció contra el soroll a la Xarxa de Carreteres de l’Estat.

Reivindicació històrica

Els veïns de Can Vallhonrat fa anys que reclamen la instal·lació de pantalles acústiques al barri per minimitzar el soroll que emeten els vehicles que circulen per l’autopista AP-7, molt propera als habitatges.

El Ple de l’Ajuntament de Rubí va aprovar per unanimitat una moció amb l’objectiu de resoldre els problemes de soroll a Can Vallhonat causats per l’AP-7. Entre d’altres, es va acordar instar al Ministeri de Foment a portar a terme la seva proposta d’actuació contra el soroll definida al mapa estratègic de soroll de desembre de 2007, que contempla la instal·lació d’una prolongació de la pantalla acústica en un tram d’aquesta via i reasfaltar-la amb un material que redueix el soroll.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Liciten les pantalles acústiques al barri de Can Vallhonrat de Rubí
To Top