Publicitat
Comarca

L’Ajuntament de Vacarisses demana una subvenció per millorar Coll Cardús

Des del setembre del 2020 ja ha rebut 80.000 tones de residus

Publicitat

Es demana una subvenció de 9 milions d’euros, provinents de l’Agència Catalana de Residus, amb l’objectiu de fer millores, recuperar més rebuig i millorar els focus emissors de l’abocador de Coll Cardús. Així ho va anunciar l’alcalde de Vacarisses, Antoni Masana, al ple municipal que va tenir lloc aquest dijous per videoconferència. També va anticipar una nova reunió de la Comissió de seguiment de l’abocador de Coll Cardús i que ha demanat una actualització de les queixes rebudes en relació amb l’abocador, que des del setembre del 2020 ja ha rebut 80.000 tones de residus. 

Abocador de Coll Cardús

L’abocador de Coll Cardús ha estat al centre de polèmica durant anys, ja que ha tingut diferents episodis de pudors i ha malmès l’estat dels torrents pròxims. L’1 de setembre del 2020 es van iniciar les obres de tancament del Coll Cardús, que s’havia ajornat per impediments i retards a causa de la Covid-19. Es preveu que el procés de clausura duri 3 anys. Per tant, segons el previst, l’abocador de Coll Cardús finalment tancarà les seves portes el 2023. Un cop assolit el seu tancament, la zona passarà a ser de protecció de paisatge. L’Ajuntament de Vacarisses  no permetrà  ni ampliacions ni cap altra actuació a l’abocador.

Publicitat

Durant l’informe de presidència, Antoni Massana també va anunciar que s’ha demanat un crèdit de 120.000 euros per dissenyar un projecte de reparcel·lació de la urbanització El Ventayol i va informar que l’atur de Vacarisses ha baixat en 20 persones, però malauradament encara n’hi ha 408 d’aturades.

Tràmits aprovats

Durant el ple municipal es va aprovar, per unanimitat, la permanència de Vacarisses al sistema central d’adquisicions de la Generalitat, del qual forma part des del 25 d’octubre de 2010.  Es va impulsar una homogeneïtzació dels convenis d’adhesió al sistema central d’adjudicacions  que requeria a les entitats manifestar la seva voluntat de permanència.Vacarisses s’adherirà a la totalitat de categories de subministraments i de serveis, sense que aquesta adhesió impliqui l’ús de tots els seus acords marc i sense que aquesta participació exclogui la participació en altres centrals de compra. 

Publicitat
L’Ajuntament de Vacarisses demana una subvenció per millorar Coll Cardús
To Top