Publicitat
Ahir i Avui

Sobre transformacions que s’havien de dur a terme

És possible que una de les transformacions més rellevants de la ciutat en les últimes dècades sigui el passeig Vint-i-dos de Juliol. Abans, hi passava la via del tren per aquesta ubicació. Els anys noranta, es va procedir al soterrament d’aquestes vies per passar a gaudir d’una via llarga i aprofitable. La imatge del passat, d’octubre de l’any 1994, van convertir aquesta part de la ciutat en quelcom més atractiu que no pas unes vies per on circula un tren que, quan l’has vist passar cinc o sis vegades, perd tot el seu interès, llevat que siguis un infant.

Arxiu Diari de Terrassa / Lluís Clotet

La fotografia ensenya poc, però, a la vegada, ho ensenya tot. Es veu l’estació del Nord, que continua ferma i sense immutar-se al mateix lloc de sempre. Les obres per adequar el passeig i dotar-lo dels elements bàsics per poder-hi circular, encara no havien començat i només eren en l’imaginari dels que les havien dissenyat.
Com ens ensenya la foto actual, el resultat va ser conduir la zona cap a la modernitat. És evident que tota obra o remodelació, en un principi, es fa per millorar i mai per empitjorar, que la gent tampoc està tan malament com per pensar en això.
Que els trens arribin soterrats a les ciutats també era un avenç en aquells anys. És un element més del progrés i de les ganes de millorar que es reflecteixen, molt sovint, en les obres.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top