Publicitat
Ahir i Avui

Un abans i un després en el paisatge de la ciutat

Podem observar a les imatges l’evolució del que en principi eren els grups del Xúquer i que ara és un barri més de la ciutat. A la fotografia del passat, podem veure els blocs de pisos com eren l’any 1985 i, a la més actual, contemplem les novetats que s’han instal·lat durant tots aquests anys.

Fotos: Arxiu Diari de Terrassa / Alberto Tallón

No podem obviar, i en part no és casualitat, les queixes que reflectia ahir aquest diari, per part dels veïns d’aquest barri, que es consideren com “abandonats” per tots. De jove, vaig tenir vinculació futbolística amb els grups de Guadalhorce (aquella zona, pel que sigui, tot són noms de rius) i, llavors, ja es podien sentir les veus del veïnat, queixant-se pel mateix motiu, per manca de llum, de serveis i d’una col·lecció més de reivindicacions. Més o menys, eren aquells anys vuitanta i aquells diferents grups de blocs d’habitatges (no puc oblidar-me del Guadiana), estaven cada cop habitats per més persones que, com és lògic, reclamaven el que consideraven que els hi mancava.
Com passa en aquesta secció sovint, podem comparar elements del paisatge que han canviat molt, com són els cotxes. Els arbres, presents en la imatge d’aquesta època, no apareixen a la fotografia antiga. Uns arbres, encara que no tinguin fulles o siguin vells, també marquen un abans i un després.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top