Publicitat
Ahir i Avui

Homenatge a un sistema amb targetes perforades

L’aportació del teler mecànic ideat per Joseph Marie Jacquard, l’any 1801, va ser la d’una tècnica que suposava poder crear estampacions o dibuixos amb els mateixos fils que formen el teixit. Amb un sistema de targetes perforades que es podien programar, la tècnica es tornava molt més assequible per a tothom qui la volia aplicar, encara que no tingués cap experiència en aquesta disciplina.

Arxiu Municipal/ Rafael Aróztegui

Jacquard, nascut a la localitat francesa de Lió, era teixidor, professió que li venia del seu pare, i també comerciant. L’aparell que va inventar va tenir tal èxit que es van vendre moltíssimes unitats per tota França i també per la resta del continent.
El creixement de la ciutat, especialment al voltant del que ja era l’Escola Industrial, va promoure que a l’avinguda que enllaça aquest centre de saviesa amb els carrers que condueixen al Centre, es bategés amb el nom del francès, per homenatjar aquesta gran aportació a la indústria tèxtil. Una sèrie d’interessos dels poderosos de llavors, havia posat en el centre de la diana un pont de Sant Pere que presentava defectes.
Per aquest motiu, es va procedir a l’edificació del pont del Passeig, que molta gent coneix com el pont de la Mútua. L’avinguda de Jacquard es podria considerar un afegit més d’aquest pont i la seva continuació natural.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top