Publicitat
Ahir i Avui

De quan el tren passava per sobre i no s’amagava

Si ens fixem en detall en la imatge de l’Ahir, veurem que a la seva dreta apareix, per sobre del barret del vianant, amb tota la seva grandària, una màquina de tren que fa tota la pinta de marxar cap a fora de la ciutat. Per molt que no s’ho creguin, la realitat és que fa un temps, el tren, arribava a la ciutat a la vista de tothom. És més modern això de l’estació soterrada, temàtica que ja vam abordar a finals del mes de juny, quan vam dedicar un escrit d’aquesta a l’estació dels Catalans.

Fotos: Arxiu Municipal i Rafael Aróztegui

Abans d’aquesta obra, vam recordar en el seu dia, hi havia un pas a nivell que interrompia la normalitat circulatòria dels cotxes que marxaven per la carretera de Montcada, cada cop que un tren venia o marxava. Llavors, fins i tot estava en peu l’escorxador, un edifici que desprenia una olor tan característica que encara em sembla ensumar quan passo per allà.
Com a totes les ciutats, a aquesta, les històries s’amunteguen una sobre de l’altra i, moltes vegades, no tot és veritat. Hi ha veritat, veritat a mitges, mentides i ara, hi ha el que se’n diuen “fakes”. Com canvien les coses.
El que és veritat i res de les altres opcions és que, durant un temps, pel tram de baix de la Rambla podíem veure com marxava el tren cap a un destí concret. Ferm i sense dir res més que un fort xiulet, marxava per tornar.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top