Publicitat
Ahir i Avui

Homenatge a un professor que va deixar empremta

En moltes ocasions, a la vora d’un edifici concret, habitualment amb certes dosis de representativitat, es van posant noms de carrers que tenen certa relació. És el cas d’aquest carrer de Ricardo Caro, situat al costat de l’Escola Industrial, i que fa les besses d’homenatge a un dels molts professors destacats que han passat o van passar per aquest centre tan característic i reputat.

Fotos: Arxiu  Municipal i Rafael Aróztegui

Aquest carrer fa referència a un il·lustre professor, físic i investigador, Ricardo Caro i Anchia, que va néixer a Saragossa l’any 1867 i que va acabar els seus dies a Terrassa l’any 1918. Va ser professor de l’Escola Industrial des de l’any 1903. Caro va publicar diferents treballs relacionats amb el món de l’electricitat, com “Lecciones de Electrotecnia”, “Corrientes Alternas. Unidades”, “Electricidad y magnetismo” o “Líneas eléctricas”.
Al mateix carrer hi ha una placa honorífica, atorgada per la ciutat, i que va ser a instàncies de l’Associació de Veïns del barri de l’Escola Industrial-Plaça de Catalunya que l’Ajuntament va decidir col·locar-la. El dia 23 d’abril de 1993 es va retre aquest homenatge amb una placa, feta de marbre. Sempre va bé recordar a les persones que han fet coses per a la ciutat, personatges il·lustres que no tenen la fama d’altres, però que van deixar empremta.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top