Publicitat
Ahir i Avui

Edificis funcionals a una ciutat amb edificis nobles

Com es pot detectar a la imatge de 1991, aquest edifici estava en plenes obres. Era el que havia de ser la nova seu del PAME, el Patronat Municipal d’Educació de la ciutat. En la fotografia actual, veiem una part del pati de l’escola Lanaspa-Giralt, que està just a davant de l’edifici, ja construït. Una vegada més, podem evidenciar com canvien els diversos elements d’una població com aquesta.

Fotos: Arxiu Diari de Terrassa i Alberto Tallón

Tot i el pas del temps, l’edifici conserva molt dels seus trets que podem contemplar en les dues fotos. La finestra de l’esquerra, de forma ovalada a la seva part superior. També podem ressaltar la presència d’un seguit de finestretes rodones que, se suposa, duen tenir una funció concreta que no acabem d’endevinar. I trobem, a més, unes finestres convencionals, que, de segur, formen part d’estances destinades a oficines o a alguna cosa similar.
Aquesta construcció, situada al Centre de la ciutat, té poc de pretensiosa i, més aviat, és un edifici ben modest, sense voluptuositats ni excessos en l’ornamentació. És una obra que havia de complir una sèrie de funcions i prou.
No com altres edificis de la ciutat que, a més de funcions, també ofereixen una bellesa concreta i, en molts dels casos, són patrimoni cultural i arquitectònic. No és el cas, però no tot pot ser igual i també es necessiten edificis així.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top