Publicitat
Ahir i Avui

Canvis substancials que representen l’evolució

Si més no, és curiós que, un dels punts més transitats, pel que fa a vehicles, de la Rambla d’Ègara, fa ja una pila d’anys, era més o menys una part més semblant als afores de la ciutat que no pas un tros tan cèntric. És l’evolució de les poblacions, que han variat tant, a vegades, que no semblen les mateixes de llavors.

Fotos: Arxiu Municipal i Rafael Aróztegui

Com ha canviat tot. Una zona que no convidava gaire a estar-s’hi, s’ha transformat en un punt important de la ciutat. Fent comparacions, trobaríem diferències tan evidents que tampoc caldria ser un Sherlock Holmes per esbrinar-les. Es poden veure detalls claríssims de les variacions d’aquesta ubicació.
Fins i tot, a la imatge antiga, podem veure una mena de conducte gegant que sembla una via d’escapament de gent que s’amaga, o que recorda a algunes pel·lícules d’acció, amb els protagonistes fugint per sota de la ciutat.
Els cotxes que baixen, s’han de desviar cap a altres carrers i només són els vehicles destinats al transport públic, els que tenen els drets guanyats per circular Rambla avall. És també un altre canvi substancial respecte al passat.
Es van complint els objectius de convertir molts parts de les zones més cèntriques en zones per a vianants. Abans, com ara, els automòbils ja no passen i han de buscar circuits alternatius.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top