Publicitat
Ahir i Avui

Edificis que fan una funció i que tenen bona imatge

Com es pot apreciar en la foto de 1986, l’Ajuntament de la ciutat, amb un cartell ben visible, deixava clar que tot el que envoltava a la Casa Baumann, edificis i jardins, passava a la seva titularitat. I l’adquisició, que segons el cartell, seria l’any 1982, tenia l’objectiu de convertir aquesta construcció en un equipament cultural. La imatge delata, efectivament, que aquesta casa havia de passar per ca l’adreçador i deixar-la ben polida i en perfecte estat de revista, com es deia a la “mili”.

Fotos: Arxiu Diari de Terrassa i Nebridi Aróztegui

Conegut també amb el nom de Casa Coll i Bacardí, aquest edifici modernista compta amb el privilegi de ser un Bé Cultural d’Interès Local. El seu arquitecte i propietari va ser Josep Maria Coll i Bacardí. Més tard, un suís del sector de les llanes, un tal Ernest Baumann, va adquirir l’immoble fins a la dècada dels seixanta.
Hem de dir-ho: a la instantània dels anys vuitanta, podem veure amb molta claredat el deteriorament de l’edifici, amb persianes mig penjant, una vegetació fora de mida i mal cuidada i una mena de tanca de fusta molt deixada.
Afortunadament, la visió actual del mateix edifici no té res a veure. Tot plegat fa molt més goig i podem dir que la Casa Baumann fa una bona impressió, si la comparem amb la foto més antiga. És sempre preferible mantenir els edificis d’aquesta manera, una obvietat que fins i tot espanta.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top