Publicitat
Ahir i Avui

De noms de places, obres i patrocinadors de futbol

Com ha canviat la Plaça de l’Onze de Setembre. No només ens referim al seu nom (des de 1960 fins a l’any 1979 va ser la Plaza de la División Azul), sinó a la seva configuració i, també, als comerços, botigues o establiments que poden veure en l’actualitat. La imatge antiga, del mes de setembre de 1986 ja ens anticipa que hi ha alguna remodelació i, per tant, l’aspecte de la ubicació canviarà.

Fotos: Arxiu Diari de Terrassa i Alberto Tallón

És lògic que a aquest espai es puguin observar moltes fotografies d’obres o canvis estructurals a parts de la ciutat. És un dels fets que marca el canvi de les poblacions i per fer comparatives, com es pretén aquí, sovint és més senzill fer-ho des del canvi extrem.

Segur que moltes persones que es mirin les fotos, detectin la presència d’un bar que, en aquells temps, va tenir força predicament entre els joves. Era el Xivarri, un establiment del sector de la restauració on els amos eren molt del Barça i recordo que tenien un adhesiu o alguna cosa similar a la paret que deia, aproximadament, “A aquest establiment no compren productes Zanussi”.

Llavors, aquesta firma d’electrodomèstics, era el patrocinador de les samarretes del Real Madrid, en un temps en què es començaven a esponsoritzar les equipacions. El Xivarri, la cerveseria, va desaparèixer, però el record de la seva barra encara perdura.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top