Publicitat
Ahir i Avui

Per devoció, per militància o, potser, per quedar bé

Quan es rebia a alguna personalitat, i encara es fa en alguns àmbits, la gent acostumava a guarnir per l’ocasió els seus balcons, especialment si aquell personatge passava per aquell carrer o plaça.

Fotos: Arxiu Municipal i Rafael Aróztegui

De demostracions d’afecte, en podríem estar parlant una bona estona i, a la ment, ens vindrien molta gent que no serien, precisament, benvinguts.

Les exaltacions fan recordar un passat no molt llunyà, amb una eufòria desmesurada i que, en línies generals, només agradava a les autoritats i als que els hi seguien la corda. Qui ho vulgui entendre, segur que ho ha entès.

A la foto del passat podem contemplar un exemple de balcó engalanat, suposem, a l’espera que la personalitat passi per allí o, simplement, per militància.

Dubto molt que, qui engalana la seva llar per donar la benvinguda a una persona en concret no tingui certa devoció, encara que, a la llista, podem incloure els que ho fan per quedar bé o per conveniència.

De demostracions de fervor per a certs personatges nefastos en podem explicar un munt. I no cal marxar molt lluny en el passat.

Per trobar-ne. Ara, certament, no se’n veuen com aquelles, i la popularitat dels que pretenen accedir als lideratges, possiblement, en molts dels casos, estan de baixa. Llavors, és cert, era més una obligació o per anar a fer el pipa.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top