Publicitat
Ahir i Avui

Edificis acollidors durant tota la seva existència

Hi ha edificis que, durant la seva història, acullen a diferents entitats, associacions o institucions. És el cas d’avui, del que popularment s’anomena “gota de llet”, a causa que, la seva primera funció, va ser la de llar d’infants i maternitat.

Fotos: Arxiu Diari de Terrassa i Nebridi Aróztegui 

Posteriorment, va ser part de l’ajuntament de la ciutat, en temps de la República i, acabada la guerra civil, va convertir-se en la seu dels Jutjats de Primera Instància i també acollia la comissaria de la policia, llavors “armada”. És a dir, els grisos.

Als anys vuitanta, la “gota de llet” es va reformar i restaurar i va passar a ser la seu de l’IMSAV (Institut Municipal per a la Salut i la Qualitat de Vida). I actualment acull a diversos serveis de l’administració local.

Com hem pogut comprovar, aquesta construcció ha estat un testimoni mut de la història de la ciutat (bé, quan era comissaria, de mut res, perquè els crits dels apallissats se sentien bastant). Les seves parets han contemplat el pas dels anys i han vist passar un nombre molt gran de gent.

No és un cas únic, no només a aquesta ciutat, és habitual que els edificis canviïn de registres amb el temps. En teoria, a la “gota de llet” li queden molts anys de vida i, no sabem, encara si, d’aquí a un temps, torna a experimentar un canvi i passa a ser la seu de ves a saber que.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top