Publicitat
Ahir i Avui

Tres de quatre identificats, sense folre ni manilles

Després dels dies lògics de disbauxa, a causa de la celebració de la Festa Major, ara toca descansar i, també, per què no?, toca reflexionar o fer balanç o repensar, o recordar o el que us doni la gana. En aquest cas, recuperem algun dels actes que s’han organitzat i que ja fa anys que es fan durant aquests dies de festa.

Fotos: Arxiu Municipal i Nebridi Aróztegui

És el cas del Ball de Plaça, que podem veure en dues versions, la més antiga, de l’any 1960, i la més actual, la d’aquesta edició. És manifest i no cal la discussió, que, tot i que el fons sigui el mateix, els protagonistes canvien. Sabem, perquè ho hem investigat, que l’alcalde de la imatge antiga era Josep Clapés i Targarona. De la foto actual, no cal remarcar-ho, és Jordi Ballart. La controvèrsia, o, millor dit, la problemàtica, arriba amb el nom de la dansaire que balla amb Clapés.

Sabem el nom de la que ho fa amb Ballart, la Valèria Izquierdo, de l’Esbart Egarenc. Però no tenim suficients fonts per a endevinar o saber del cert, qui era l’altra, la que va protagonitzar el Ball de Plaça de 1960 amb l’alcalde de llavors, del qual sí que tenim referències.

Com sempre, aprofitant l’altaveu que suposa aquesta humil, però veterana publicació, demanem que si algú identifica aquella dansaire de la imatge del passat, ens ho faci saber. Gràcies!

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top