Publicitat
Ahir i Avui

Convertint la plaça en una ubicació molt diferent

Nova entrega d’aquesta mena de nissaga de fotografies relacionades directament amb un dels escenaris més cèntrics de la ciutat, com ja hem repetit en anteriors edicions. La Plaça Vella vista des de diferents angles, com si, en substància, fos un reguitzell d’aquells documentals de temàtiques impossibles, com allò de la guerra en colors (com si millorés les seves prestacions i els seus beneficis el fet que no sigui en blanc-i-negre) o sobre l’edificació de les piràmides els dies de vent del nord-est.

Fotos: Arxiu Diari de Terrassa i Alberto Tallón 

Veient la fotografia de fa unes dècades (no hem pogut concretar l’any, però pinta entre els vuitanta i els noranta), detalladament, es poden detectar moltes diferències curioses respecte a la imatge actual. És ben perceptible, i no entrarem molt a fons perquè ja n’hem parlat en moltes ocasions anteriors, la presència de vehicles per on ara hi ha mobiliari urbà en forma de bancs i altres elements, o terrasses on poder prendre una cervesa, un refresc o un cafè (amb gel o no).

També, a la instantània antiga, destaca que, des del carrer dels Gavatxons i circulen cotxes, i podem contemplar botigues de roba que ja no hi són, substituïdes per altres negocis més de caràcter locals i, a més, més dolços. Obres, per no variar, ocupen el seu espai i convertiran la plaça en una cosa molt diferent de la que va ser.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top