Publicitat
Ahir i Avui

En record d’un titellaire i una xemeneia retallada

El terrassenc Ezequiel Vigués va ser un titellaire de molt renom a Catalunya. El seu sobrenom era Didó, que dona nom a una plaça situada prop de l’Ajuntament de Terrassa, si ens situem a la part de darrere, la que dona al carrer de la Rasa.

Fotos: Arxiu Diari de Terrassa i Nebridi Aróztegui

A la plaça, sobresurt la presència de la xemeneia de l’antic Vapor Amat, també coneguda de manera popular com a Ca l’Izard.

A la fotografia més antiga, de l’any 1992, no veiem el mateix paviment que a la de 2022, pel senzill motiu que l’últim arranjament que es va fer a la plaça va ser un any més tard, a 1993.

És d’aquelles places que compta amb poca cosa al seu voltant. És a dir, que no és una plaça a l’estil de la Vella o la del Progrés, rodejades les dues d’habitatges o locals comercials.

Entorn de la Didó, hi ha oficines municipals, la sala Muncunill per a exposicions i poca cosa més.
La xemeneia li dona certa majestuositat, encara que està retallada des de l’any 1987. Encara que els ciutadans estan més que acostumats a veure xemeneies i restes de l’època esplendorosa de la Terrassa industrial, no deixa de ser enlluernador tornar a veure un exemplar com aquest.

De places n’hi ha en abundància a la ciutat i per tots els racons del món. La llista és molt completa i les denominacions molt variades. Potser, però, aquesta, és l’única en record d’un titellaire.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top