Publicitat
Ahir i Avui

Un emplaçament amb totes unes històries

Aquesta cantonada que podem aguaitar en les dues imatges, fetes els anys 1990, la de blanc i negre, i de 2022 la més nova, és una cantonada de les més celebèrrimes de la ciutat. És la que enfila cap al Teatre Principal, amb parada prèvia a l’entrada a la seu d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals, i destinació posterior a l’edifici de la Cecot.

Fotos: Arxiu Diari de Terrassa i Alberto Tallón

És un tros amb història, per on ha passat, amb tota seguretat, un munt de personalitats de la ciutat i de fora. Fins i tot, per aquesta zona, hi va haver alguns trets de foc molt coneguts, fets en temps una mica més foscos. És una cantonada de pas, cert, però per acabar ancorat a un dels llocs mencionats.

O també per dirigir-se a altres indrets o ubicacions, com poden ser el Registre de la Propietat o el Social. O per acabar enfilant cap a la part baixa, amb la Plaça Vella com a destí. O, a l’inrevés, per pujar cap a dalt, en direcció a la mútua o, més enllà, a l’Escola Industrial.

Les dues instantànies, tanmateix, estan fetes des de la perspectiva de la placeta de Saragossa, un emplaçament del qual ja n’hem parlat a bastament en anteriors edicions. Ja es va parlar de com ha canviat, que ja no hi passen vehicles pel mig i d’altres detalls. Teatre i Saragossa, gairebé units per un retrat que evoca a temps passat, no sempre millors.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top