Publicitat
Ahir i Avui

Més detalls i més color trenta anys després

Aquest pont que apareix en les dues fotografies no és nou a aquesta secció. És el pont oficialment conegut com el del Passeig, però que molta part de la ciutadania, entre els quals m’incloc, es refereixen a ell com el pont de la Mútua. El motiu és més que evident. S’anomeni com s’anomeni, la realitat és que la seva transformació ha estat molt significativa.

Fotos: Arxiu Diari de Terrassa i Alberto Tallón

El podem veure a la imatge de 1992 com un pont sobri però amb pocs detalls, que compleix amb les seves funcions, si bé ho fa sense escarafalls. En canvi, la instantània actual, la feta fa uns dies, ens obre tot un ventall de curiositats o detalls que podrien omplir un parell de pàgines. Però l’espai que hi ha aquí és el que és i, per tant, cal conformar-se amb el que toca i quan toca.

No entrarem amb les vestimentes dels espontanis o anònims que es poden observar a les dues fotos. Són èpoques diferents i, a conseqüència d’això, les modes varien i varien les maneres de vestir. Sí que podem remarcar la part de coloraines que s’ha inventat algú per donar més protagonisme als vianants, que ara tenen més camins per travessar el pont.

S’ha d’admetre que el pont, vist ara, fa goig i si el comparem amb el de 1992, surt perdent. Han passat trenta anys i els anys sempre incideixen en tot, persones, objectes, edificis i, també en ponts.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top