Publicitat
Ahir i Avui

Del desgavell d’unes obres a tot servit i acabat

Molts no ho recordaran i molts d’altres sí. Les obres per al soterrament de les vies dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) van tenir el que què. Van ser moltes setmanes amb aquella part de la Rambla d’Ègara potes enlaire, amb tot empantanegat i amb molts curiosos observant, dia rere dia, com progressava tot plegat.

Si ens fixem en la fotografia més antiga, que és de l’any 1983, comprovarem que no ens estàvem allunyant de la realitat. Hi ha obres (i operaris, és lògic), un paisatge empantanegat, i una munió de curiosos que seguien fil per randa tot allò que anava succeint diàriament a aquesta zona.

També cal destacar un establiment del sector de la restauració, la Granja La Masia, mítica en aquells temps i que va dominar aquesta part de la ciutat durant molt temps, amb la seva entrada per la Rambla i la seva continuació en forma gairebé d’aparador, pel carrer de Columel·la.

Passem a la instantània d’ara. Veiem aquesta part ja acabada, moderna i un centre d’aparcament de motocicletes de tota mena. És un contrast molt gran, de sempre, comparar imatges de quan es duien a terme les obres amb imatges de quan tot ja està servit i acabat. Són escenaris tan diferents que, possiblement, enganyarien a algú si, per exemple, li mostressin en un concurs.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top